Praktijkgerichte nascholing over farmacotherapie in de eerste lijn
Menu

Alfa-linoleenzuur en het risico op een niet-fataal hartinfarct

Door op 01-06-2009

Studies hebben aangetoond dat n-3 vetzuren (ook bekend als de omegavetzuren) uit vis, eicosapentanoëenzuur (EPA) en docosahexanoëenzuur (DHA) de mortaliteit ten gevolge van hart- en vaatziekten verlagen. De visstand is mogelijk te beperkt om te voorzien in de wereldwijde behoefte aan deze vetzuren. Alfa-linoleenzuur uit plantaardige oliën is wellicht een alternatief voor visoliën. Het onderzoek van Campos et al1 onderzocht de hypothese dat er een optimale dagdosis van alfa-linoleenzuur (ALA) is, die onafhankelijk van de visinname, het risico op een hartinfarct verkleint en dus als vervanging kan dienen voor het gebruik van EPA en DHA.

Log nu in om het volledige artikel te bekijken of om te reageren.

Abonneren

Informatie over dit artikel

Thema Farmacotherapie
Publicatie 1 juni 2009
Editie PiL - Jaargang 13 - editie 6 - Editie 6, 2009